Care of

6 sätt som säljare kan förbereda sig på för ett framgångsrikt nästa år

Publicerat: 20 december – 2021

Med det nya året runt hörnet är det dags att börja tänka på hur du ska kickstarta året för att lyckas med säljet. Ett nytt år innebär nya prospekts, och många av dem kommer att vara intresserade av att köpa din produkt eller tjänst om du vet hur du ska omvandla dina konversationer till affärer.

Dessa 6 steg kommer att hjälpa dig göra precis det!

 

 1. Börja med ditt ”Why”

  Det är enkelt att fastna i alla dina dagliga uppgifter och endast arbeta reaktivt med det som kommer till dig. Men det är viktigt att du börjar med ditt varför – varför vill du ha det du vill? Vad kommer att driva dig till att jobba extra hårt? Ditt ”varför” kommer att hjälpa dig att hålla dig fokuserad och på rätt spår. Om ditt mål till exempel är att överskrida din årsbudget 20 %, fråga dig då: varför betyder den siffran så mycket för dig?

 2. Definiera vad du vill uppnå

  Det första steget för att uppnå något är att sätta ett mål. Se till att du har tydliga mål och förväntningar på dig själv och ditt team så att du aldrig behöver gissa var alla står. Ett bra arbetssätt att arbeta utifrån är SMARTA mål.
  Varje mål bör vara:
  Specifikt
  Mätbart
  Accepterat
  Realistiskt
  Tidssatt

 3. Skapa en vision

  När det gäller att komma igång med dina mål behöver du mer än bara ett slutmål och en plan – du behöver också en tydlig vision. När du skapar din vision, se till att det är något som inspirerar, motiverar och gör dig taggad att fortsätta framåt. Kanske till och med att visionen kan vara tillräckligt motiverande för att också få andra med dig?

 4. Sätt tydliga mål

  För att vara förberedd måste du veta vad dina mål är. Det är en sak att säga att 2022 ska bli ditt bästa år någonsin – men hur ska du uppnå det? Vill du att dina intäkter ska växa? Vill du ha fler rekommendationer och färre kundklagomål? Vilka specifika steg behöver du ta för att uppnå dessa mål? Om du inte vet var du ska så har du inget att förbereda dig på.

 5. Skapa en stegvis plan

  Innan du kan sätta några steg framåt måste du förstå vilka aktiviteter som är och inte är värdefulla. Aktiviteter som rör sig mot ditt mål är vettiga, men irrelevanta aktiviteter gör det inte. Ta en titt på summeringar över det gångna året i ditt CRM-system (Har du inget än? Boka demo idag), hör dig för bland kollegor och kunder. Det är viktigt att förstå vad som har och inte har varit lönsamt för att du ska kunna sätta fokus på rätt saker inför det nya året.

 6. Sätt deadlines och belöna dig själv

  Det kan vara svårt att motivera dig själv när allt inte går vägen. Då är det extra viktigt att sätta deadlines! Ge dig själv något roligt att se fram emot och belöna dig själv efter att du har utfört ett visst antal uppgifter, oavsett utgång. Att sätta dina egna deadlines kommer också att agera som ett verktyg för dig själv att se hur mycket tid du verkligen har, vilket i sin tur hjälper dig att hålla nere dina stressnivåer. Win-win!

Relaterat