Care of

Så bygger du värdefulla kundrelationer

Publicerat: 23 september – 2022

I stormiga tider gäller det att vara säker på att man levererar värde hos sin kund. En stark och välmående kundrelation är nyckeln till långsiktigt och lönsamt samarbete. Men hur gör man?

”Människan väljer med hjärtat och rättfärdigar med hjärnan”

Så ser du till att du stannar på ”need to have” listan:

Kundrelation före produktrelation

Man brukar säga ”människan väljer med hjärtat och rättfärdigar med hjärnan”.

Regel nummer ett när det kommer till att bygga långsiktiga och värdefulla kundrelation är att fokusera på just: kunden. Att enbart förlita sig på kundens relation till dina produkter och tjänster gör dig utbytbar. Vad händer den dag en konkurrent levererar en liknande produkt för ett lägre pris, om du inte har en värdefull kundrelation? Just precis, din kund lämnar.

Självklart är det viktigt att det du säljer också levererar värde för kunden. Bygg förtroende med hjälp av tydliga underlag och siffror som stärker din position. För att dina kunder ska stanna hos dig är det viktigt att DU bygger värde genom att bjuda på dig och expertis. För det är aldrig utbytbart!

Ha stenkoll

Ett bra sätt att bygga värdefulla kundrelationer på är att alltid vara ett steg före din kund. Dyk alltid upp med den senaste informationen om vad som hänt i bolaget, vem de pratat med hos oss senast och vad de pratade om. Genom att visa att du har stenkoll på läget kommer dina kunder känna sig trygga!

Kommunicera ofta

Tät och tydlig kommunikation är A och O för att dina kunder ska få förtroende för dig. Se till att vara närvarande hos dina kunder även mellan säljen. Att lära känna kundens verksamhet på så många plan som möjligt kommer bli ditt bästa verktyg. För att lyckas med det krävs det att du håller tät dialog med kunden!

Låt CRM-systemet hålla koll på vem det är dags att höra av sig till! 
Boka ett möte med oss så berättar vi mer. 

Överleverera

Betyder detta att du måste jobba mer än vanligt? Nödvändigtvis inte.
Att överleverera kan vara att överträffa kundens förväntan. Var smart med vad du lovar och lägg hellre på en extra dag i förväntad leveranstid tex. Låt det bli en glad överraskning att ni levererar snabbare än förväntat.

Lycka till!

 

Relaterat