Care of

Callpad effektiviserar dina kundsamtal

Publicerat: 31 oktober – 2018

Det finns dialers, och så finns det CRM-system. Många gånger är det krångligt att få dessa typer av lösningar att bli sams, vilket kan sluka oändligt med tid. Men gråt icke – Cirrus har en lösning på problemet, nämligen ett inbakat ringsystem.

Telemarketing såg dagens ljus för första gången redan vid 1900-talets början, då man i USA försökte kränga annonser i telefonkataloger via telefon. Då var det inte fina datorprogram som ringde upp automatiskt, utan det skedde mer eller mindre “manuellt”. Idag ser det (tack och lov!) annorlunda ut: man använder oftast en dialer som ringer upp kunderna åt säljaren på löpande band. Resultatet loggas och någonstans efter detta når informationen vanligen ett CRM-system – och det är nu det kan börja strula.

Varför ha två system när du kan ha ett?

Inom uppringning jobbar man traditionellt sett med två olika system: ett där man sköter själva ringandet, och sedan ett vanligt CRM-system. Risken med att köra på två olika system är att värdefull data kan förloras när man för över den till CRM-systemet. Tänk dig en organisation som har fältsäljare, innesäljare och kundtjänst där alla pratar med samma kunder – här är det avgörande för verksamheten att de olika avdelningarna har tillgång till den senaste informationen i kundlistan. Då kan de lätt se vilka stadier kunderna befinner sig i, till exempel vem som pratade med kunden senast och om vad samtalet berörde. Förutom att det underlättar för de olika avdelningarna, får den som är affärsansvarig också en mer övergripande koll på läget.

Utöver dataförlust finns det en annan tråkig aspekt med att föra över data mellan två olika system – det kan vara ineffektivt och tidsödande, särskilt de gånger överföringen sker manuellt.

Inget annat CRM-system har denna typ av lösning

Callpad är istället ett “system i systemet” – helt enkelt en ringfunktion i Cirrus. Det betyder att du inte behöver lägga pengar på att köpa ett uppringande system och ett CRM separat, utan i Cirrus kombineras dessa två olika avdelningar. Det gör att du sparar både tid och pengar på att slippa integrera två olika system. Inget annat CRM-system har denna typ av lösning, så Callpad i Cirrus är idag unikt i sitt slag.

När du väl ringer upp dina kunder i Callpad och sedan vill lämna ärendet vidare till, låt säga, en säljare eller någon med en annan befattning – då gör du det enkelt och sömlöst, utan att slippa byta system.

Det ska inte råda några tveksamheter hos användaren

Sparar tid och pengar genom effektivitet

Förutom att det är färre program att hålla reda på, är systemet i sig effektivt. Callpad är konstruerat för att vara smidigt och användarvänligt – det ska inte råda några tveksamheter hos användaren, och därför är flödet enkelt uppbyggt. Man får upp en kund, ringer och talar sedan om vad samtalet ledde till. Därefter presenteras nästa kund, vilket gör att säljaren enkelt kan ringa nästa samtal utan att börja gräva i kundlistor. Systemet hjälper dig alltså att ringa så många samtal som möjligt på kortare tid. Användare av Callpad har uppgett att deras säljares effektivitet har ökat med hela 30 procent – på tre ringande säljare motsvarar det nästan en till heltidsanställds arbete.

Verktyget går att koppla upp mot valfri telefonlösning, vilket betyder att du kan fortsätta med din nuvarande växel eller telefonisystem.

Vill du veta mer om hur Callpad och Cirrus effektiviserar in- och utgående samtal?

Portrait

Relaterat