Care of

Därför borde du också installera en sälj-tv på kontoret

Publicerat: 13 augusti – 2018

Ett lagbyggande, transparent och motiverande hjälpmedel på kontoret – visst låter det bra? Allt du behöver är en tv och ett smart CRM-system. Kolla här!

En av grundpelarna i ett fungerande säljarbete är tydliga nyckeltal, KPI:er. Men vad händer efter att de tagits fram, hur följs de upp och vilken relation har säljarna till sina siffror?

– Det finns förvånansvärt många chefer som inte vet hur verksamheten presterar dag-till-dag. Det skapar också en oro – en chef som behöver gå och höra sig för, och säljare som ständigt behöver redogöra för sitt arbete, säger Jesper Gustavsson, Managing Director på Care Of CRM.

”Verksamheterna vi hjälpt har märkt en enorm nytta”

Utan en tydlig koppling till nyckeltalen tappar personalen lätt kopplingen med det faktiska målet, och KPI:er blir istället någonting som kastas upp i en keynote under personalkonferensen. Ibland kan man skratta och andas ut, och ibland möts man av en motgång. Oavsett utfallet är själva okunskapen runt KPI:erna olycklig – dels för att alla bör känna en tydlig koppling till verksamhetens prestationer, och dels för att en löpande koll på nyckeltalen faktiskt kan göra en stor nytta för verksamheten.

Men hur gör man då? Jo, genom att installera displayer på kontoret och koppla upp dom mot ett smart CRM-system kan du visa upp era KPI:er i realtid.

– Verksamheterna vi hjälpt har märkt en enorm nytta. Cheferna behöver inte tassa runt och vara ängsliga, och säljarna kan inte ducka om man ligger under sina mål. Det blir lättare att identifiera och lösa gemensamma problem, säger Jesper Gustavsson.

Skärmarna kan sporra tävlingsinstinkten hos dina säljare.

Utöver transparensen skärmarna innebär leder hjälpmedlet också till en bättre sammanhållning på arbetsplatsen. Med tydliga gemensamma mål och resultat framför näsan är det lättare att hålla ihop. Skärmarna kan också sporra tävlingsinstinkten hos dina säljare.

– Med hjälp av sälj-tv:n kan man använda gameification. Hos en av våra lite större kunder kan till exempel de lokala kontoren se hur de presterar gentemot sina kollegor i resten av landet. Skärmarna fungerar som en highscore-lista, och eftersom att säljarna är väldigt tävlingsinriktade hjälper de till att pressa upp prestationerna varje dag.

Vill du också lyckas bättre tillsammans med ditt CRM-system?

Portrait

Relaterat