Care of

Från ERP till CRM: Den kompletta digitala resan med Cirrus CRM

Publicerat: 27 september – 2024

Alla företag har ett ERP-system för att hantera viktiga funktioner som orderhantering, fakturering och ekonomiska rapporter som resultat- och balansräkning. Men när det kommer till att hantera kundrelationer, har inte alla företag ett CRM-system – och för dem som har det, saknas ofta en riktig, inbyggd koppling mellan deras CRM och ERP.

Problem med enklare integrationer

En vanlig utmaning med att koppla ihop ERP och CRM är att datastrukturerna inte matchar. Detta leder till att de enklare integrationer som ofta implementeras inte bygger tillräckligt med värde för företaget. Information som bör vara synkroniserad mellan systemen går förlorad, och företag står kvar med verktyg som inte pratar samma språk.

Möjligheterna med en djup integration

Med Cirrus CRM, som delar samma datastruktur som ditt ERP-system, öppnas helt nya möjligheter. Varje artikel, artikelgrupp, rabatt och prislista som finns i ERP-systemet speglas också i Cirrus CRM. Detta innebär att interaktioner som tidigare sköttes enbart via ERP nu kan ske direkt i CRM, där relationsdata och transaktionsdata integreras sömlöst.

Resultatet? Ett otroligt mervärde. Företag kan nu automatisera kundklassificeringar och basera detta på en kombination av aktuella transaktioner och potentiell framtida försäljning. Exempelvis kan en kund som klassificeras som en ”C-kund” uppgraderas till en ”B-kund” om det finns en identifierad potential för mer köp, vilket i sin tur påverkar företagets prioriteringar och resurser.

Den halva säljcykeln

De flesta CRM-system på marknaden idag fokuserar bara på en del av säljprocessen – oftast fram till när en försäljning är på väg att slutföras, vilket resulterar i en halverad säljcykel. Detta fungerar bra för startup-företag som är i processen att bygga upp en kundbas och främst letar efter nya affärer.

Men för etablerade företag är situationen en annan. Dessa företag har redan ett beprövat erbjudande, en trogen kundbas och en lojalitet byggd på tidigare försäljningar. Fokus för dessa företag ligger inte bara på att jaga nya kunder, utan på att optimera, växa och utveckla sina befintliga kundrelationer.

Förläng säljcykeln med Cirrus CRM

Om ditt CRM-system inte följer hela säljcykeln – från lead till långsiktig kundutveckling – så missar ni en enorm potential. Cirrus CRM erbjuder just detta: möjligheten att följa hela resan, från första kontakt till en lojal, återkommande kundrelation. Genom att kombinera ERP och CRM på ett sätt som ingen annan plattform gör, ger Cirrus ditt företag en 360-graders vy över varje kunds resa.

Sammanfattning

Låt inte ditt företag missa möjligheterna som en sömlös integration mellan ERP och CRM kan erbjuda. Med Cirrus CRM kan du ta steget från manuella processer till en digital och effektiv hantering av dina kundrelationer – från första interaktionen till långt efter att försäljningen är slutförd.

Relaterat