Care of

Varför du borde starta en karriär inom försäljning

Man shaking hands with woman
Publicerat: 23 mars – 2021
 1. Nästan alla verksamheter behöver säljare

  Och vad betyder det? Jo, att det finns oändligt många branscher du kan jobba inom. Dessutom – om du känner att du valt fel bransch, kan du byta när du vill. Och om du känner att försäljning inte är helt rätt för dig så är erfarenhet inom försäljning uppskattat i många andra yrken.

 2. Du kan göra stor skillnad från start

  Att arbeta inom försäljning innebär att du kan göra stor skillnad hos din arbetsgivare redan från start. Säljteamet arbetar tillsammans med marknad i frontlinjen med att sälja in bolaget produkter och eller tjänster – och om arbetat utförs väl så har det påverkan hos bolaget direkt.

 3. Det lönar och belönar sig

  Det här yrket är kan verkligen löna sig. Det är vanligt att ha en provisionsbaserad lönemodell inom försäljning, provision innebär att din prestation påverkar din lön. Ju mer du säljer, desto mer lön får du. Dessutom – det är få arbetsrollers prestationer som firas så stort som en säljares. Var beredd på applåder när du lyckats med ett sälj!

 4. Du kan bygga ett värdefullt nätverk

  När man arbetar inom försäljning så träffar man massvis med människor. Digitalt som fysiskt! Människor i olika yrkesroller, i olika branscher med olika typer av utmaningar. Investera din tid i att bygga långsiktiga affärsrelationer. Dessa relationer kan vara värda mer än du tror, oavsett vart du tar vägen i karriären.

 5. Goda utvecklingsmöjligheter

  Det finns många sätt att göra karriär inom försäljning. Kom ihåg att alla varit nybörjare från början! Din karriär ligger i dina händer – kanske är ditt mål att gå från att sälja till nya kunder till att sälja till befintliga? Eller, att avancera från account manager till key account manager (vad är skillnaden? Läs mer här)? Eller varför inte satsa på att bli bolagets nästa säljchef?
  Du är den enda som bestämmer över din framtid och säljare är ett bra yrke om du vill avancera och göra karriär.

 6. Varje dag är unik

  Du kommer garanterat att utföra samma typer av aktiviteter, till exempel ringa kalla samtal eller presentera produkter/lösningar. Men konversationen är alltid unik. När man arbetar inom försäljning kommer du snart att förstå att även om bolag verkar inom samma bransch – så betyder det inte att de alltid står inför samma utmaningar. De siktar säkerligen mot olika mål dessutom! Så, om du drivs av att hjälpa personer att hitta lösningar på deras utmaningar eller problem kan försäljning vara rätt yrke för dig.

 7. Du förbättrar dina kommunikationskunskaper

  Kommunikation är en stor del av alla yrken. Försäljning är inget undantag, här behöver du utveckla din kommunikation hela tiden. Att lära sig att läsa mellan raderna och förstå vad en person menar kommer hjälpa dig att lyckas i det här yrket. Varje arbetsdag som säljare innehåller en ny lektion i kommunikation. Dessutom kommer din förmåga att kommunicera på ett tydligt och engagerande sätt att ge dig fördelar utanför arbetet.

  Kort och gott, en mästare på kommunikation är ofta en duktig säljare.

Relaterat