Care of

CRM-systemet hjälper dig att minnas detaljerna

Publicerat: 22 november – 2018

Funderar du över hur CRM-systemet kan hjälpa dig att ro affären i hamn? Vi har snackat med säljaren Joakim Andersson på Dicom, om hur Cirrus dagligen hjälper honom i sitt säljarbete.

 

 

 

Vad är den största nyttan för dig med att använda Cirrus, och hur har det påverkat ditt säljarbete?

Jag använder Cirrus för att det är absolut nödvändigt för att få struktur i mitt dagliga arbete. Många pratar om ett CRM som ett system för enbart prospekts/nya kunder, men det är minst lika viktigt för befintliga kunder. Efter varje aktivitet lägger jag alltid in en ny för att få en påminnelse.

Det är viktigt för mig att kunna logga alla samtal och notera vad vi pratade om sist, ofta blir kunden glatt överraskad då jag minns detaljer från vårt senaste samtal –
vilket kan vara avgörande för att vinna en affär!

Om kunden har gett mig information om när deras nuvarande avtal går ut är det ju väldigt enkelt för mig att kunna vara i tid när det är dags för ett nytt avtal, och inte missa den chansen.

Jag vill ha så mycket info som möjligt för att kunna göra ett samtal så varmt som möjligt. På det viset sticker man ut som säljare!

”Missa inte affärer på grund av lediga eller sjukskrivna kollegor, det är så onödigt!”

Vad vill du säga till en säljare som är skeptisk till CRM och helst vill fortsätta jobba externt, i Outlook eller liknande?

Använder man ett CRM inom företaget ska man som säljare verkligen utnyttja det. Jobbar du enbart med Outlook, post-its och liknande, kommer du absolut halka efter. Outlook är ett bra komplement till ett CRM men inte mer än så. 

Att sätta sig in i ett CRM handlar om en vana kring hur man jobbar men också en öppenhet inom företaget. Missa inte affärer på grund av lediga eller sjukskrivna kollegor, det är så onödigt!

Vilken funktion i Cirrus uppskattar du allra mest?

En gång i veckan sitter vi alla säljare tillsammans och ringer ny-kund. Vi tävlar om vem som bokar mest, vem får första mötet – med mera. Jag brukar då använda mig av aktivitetslistan vilket är det verktyg som funkar bäst för mig vid dessa tillfällen. 

Vi använder oss även av Cirrus display som visar våra senaste affärer, vilket är riktigt kul och det triggar också tävlingsinstinkten. Man vill ju självklart att det är ens egen affär som ska synas där!

Vill du fråga Joakim något om Cirrus? Du kan nå honom på e-post joakim.andersson@dicom.se eller telefon: 031 – 703 56 07.

Relaterat