Care of

Den ultimata guiden
till att hålla en bra demo

Publicerat: 03 januari – 2022

Det bästa sättet att sälja din produkt eller tjänst är inte att bara visa upp den och hoppas att folk vill ha den, utan snarare att ge dem en verklig upplevelse av vad den kan göra, hur den känns och hur den kan göra deras liv bättre. Även om det finns många olika tillvägagångssätt för att göra detta, är det viktigaste att se till att du lägger ner den tid som krävs för att skapa en fantastisk demo som verkligen säljer din idé. Det är det som kommer att få din kund att känna sig bekväm inför deras köpbeslut.

 

Ha en stark inledning

Inledningen kan hjälpa eller stjälpa din demo. Om du stressar fram det du vill ha sagt, kommer folk att sluta lyssna. Så börja med något engagerande, som en berättelse om varför ni tog fram er produkt och hur den har påverkat människors liv. Visa dem sedan hur enkelt det är att komma igång med produkten, sänk trösklarna!
Demos som går längre ut än att bara visa funktioner tenderar att resultera i bättre resultat än de som enbart visar funktioner.

Bjud in din kund att vara delaktig

Se demon som en konversation snarare än en presentation. Be din kund att berätta hur saker fungerar i deras värld istället för att ta generella exempel som den inte kan relatera till. Ju mer bekväm kunden är i hur den skulle kunna använda din produkt, desto bättre förstår den hur den fungerar och vad den kan göra för dem – och i slutändan betyder det att de är mer benägna att köpa av dig.

Bli expert på din produkt

Det finns inget bättre än att känna sin produkt utan och innan. Du kommer inte bara att vara bättre förberedd, utan du kommer också att känna dig mer bekväm med att prata om den. För att lyckas hålla en bra demo, ta dig ordentligt med tid i förväg att bekanta dig med produkten.

När du är trygg med din kunskap och en användare säger något i stil med ”Det skulle vara väldigt användbart om ni kunde lägga till XYZ-funktionen…” kan du med säkerhet säga ”Ja, vi tänkte på det men beslutade oss för att inte göra det på grund av X-anledning…” Detta kommer inte bara visa ditt intresse att skapa en exceptionell produkt, men det kommer också att ge dem förtroende för din förmåga att leverera på deras feedback.

Håll det enkelt

En demo är ingen utbildning. Kom ihåg att hålla presentationen enkel, din kund kanske aldrig har sett din produkt tidigare? Sänk nivån av komplexitet för att möta kunden där den är. Målet är inte att kunden ska veta allt om din produkt vid demons slut, målet är att kunden ska vara nyfiken på att lära känna din produkt ännu mer.

Nästa steg

En call-to-action är en viktig del av alla försäljnings- eller marknadsföringsprocesser, oavsett om det är på en landningssida, i en annonstext eller till och med i ett e-post. Utan en tydlig och engagerande call-to-action till varje del av marknadsföringen du skapar kan du gå miste om potentiella kunder och omvandlingar som är avgörande för att hjälpa ditt företag att lyckas. Så hur gör man detta i ett demo-sammanhang? Se till att aldrig lämna en mötet utan ett nästa steg planerat. Hjälp kunden att förflytta sig fram i köpprocessen genom att föreslå vad nästa steg bör bli för att komma närmare slutmålet.

 

Relaterat