Care of

Så går en CRM implementation till

Publicerat: 28 september – 2022

Äntligen dags för implementation av det nya CRM-system systemet! Men hur går det till?

Vi går igenom vad du kan förvänta dig och delar med oss av några bra tips på vägen.

 

1. Förberedelser

Det förberedande arbetet inför att implementera ett CRM innefattar en heldel beslut. Dessutom brukar en hel del data behöva genomgå en storstädning. Det här är sällan den roligaste fasen av implementationen, men det kommer att vara väl värt mödan när det är klart. Vi lovar!

I den här fasen fattas många beslut kring hur era framtida arbetsrutiner ska se ut.Det kan kännas överväldigande med många beslut att ta på kort tid, be din leverantör om hjälp. Låt deras erfarenhet och expertis hjälpa dig som en vägledare i processen. Fråga om best-practise och smarta genvägar!

Tips! 
Sätt milstolpar under implementationen, det hjälper till i känslan av att ni kommer framåt. 

2. Dags att sätta igång

Under den här delen av implementationen kommer användarna att vara nyfikna och gärna vilja utforska och lära sig hur verktyget kan underlätta för dem i deras vardag. De kommer att vilja veta hur ni tänkt när ni satt upp plattformen, vilka regler som appliceras på vilka användare, vad som händer när man klickar på olika ställen i systemet etc.

För er interna CRM-ansvarige består den härfasen ofta av frågor till höger och vänster (och det är bra!). För att behålla engagemangsnivån hög hela tiden är det bra om du har valt en lösning som erbjuder snabb support att besvara några av frågorna. Om ingen finns där att svara på nyfikna frågor så kommer nyfikenheten med stor sannolikhet snabbt att dö ut.

Tips! 
Uppskatta och synliggör högt engagemang.

3. En ny vardag

Nya saker är bara nya för en stund. I nästa fas av implementationen kan nyhetens behag ha lagt sig, helt normalt och helt rätt. Nu står ni säkerligen inför nya utmaningar och potentiella framgångar. De flesta användare har vid det här laget tagit till sig CRM-systemet ordentligt och det är en naturlig del av deras arbetsdag, men några brukar ha fallit tillbaka i gamla arbetssätt.

Nu är det därför extra viktigt att ni hela tiden pratar om och kring vad som sker i CRM-systemet, det gör att den som inte befinner sig där går miste om värdefull information.

Tips! 
Håll ögonen på användarnivån, det är nyckeln för att uppnå ROI.

Är ni i process att hitta nytt CRM och CRM-leverantör som är med och stöttar hela vägen?
Boka ett möte med oss så hjälper vi er!

Relaterat