Care of

Taking care of
Europeiska Motor.

Boka en demo!
Image

Innan internet gjorde sitt intåg på bilmarknaden var det vanliga sättet att köpa en bil helt enkelt att kliva in hos en fysisk återförsäljare. Men att sitta i en tom bilhall numera och invänta kunder var inte längre ett bra strategisk alternativ. För att få större genomslag på denna svårt konkurrensutsatta marknad behövde de börja jobba proaktivt. Det fanns helt enkelt ett behov av att bygga relationer med kunder innan de klivit in i själva bilhallen.

Image

När samarbetet inleddes 2015 hade Europeiska motor som mål att öka sin omsättning från dåvarande 750 miljoner till 1 miljard. Gamla beteenden behövde brytas. Allt fler gör sina köp digitalt och kunden som väl besöker bilhallen numera har i många fall redan gjort hela sin köpresa online. För att vinna marknadsandelar behövde Europeiska Motor ett säljdrivande systemstöd och en leverantör som kunde förverkliga det. Tack vare proaktivt och relationsbyggande arbete med Cirrus som verktyg nådde de sitt mål redan efter 2 år, 2017, att omsätta 1 miljard.

Image

Sedan vårt samarbete inleddes jobbar säljarna dagligdags i Cirrus och använder systemet i all sin kundbearbetning. I bilhallarna finns numera skärmar som presenterar försäljningsdata i realtid och dessutom har Cirrus synkroniserats med det för branschen oerhört viktiga systemet FordonsData. Både vi på Care of och Europeiska Motor är mycket nöjda över de goda resultaten och fortsätter ständigt att jobba för att nå nya mål. Vår resa fortsätter tillsammans.

Cirrus för mig är ett redskap för att hålla kontroll på våra kunder. Både presumtiva och existerande, på ett systematiskt och proaktivt sätt. Det är livsviktigt för vår överlevnad.

Hans-Eric Almebäck VD, Europeiska Motor
Quote background
Story Image

Presto Brandsäkerhet

Läs mer
Story Image

Åbro Bryggeri

Läs mer